Elmúltál 18 éves?

Az oldal cookie-kat használ, ha belépsz elfogadod ezt.
Adatvédelmi beállítások






Are you at least 18 years old?

This site uses cookies, if you enter, you accept this.
Privacy settings



Csokoládés Angelli krémlikőr

Likőr kisokos 


A likőrgyártással kapcsolatos első feljegyzések a 13. századból származnak. Szinte biztosra vehető, hogy a likőr a gyógyitalokból fejlődött ki és például XIV. Lajos szívpanaszai enyhítésre már likőrt fogyasztott. A klasszikus likőrök a 19.- 20. század fordulóján élték virágkorukat és alapjául szolgáltak a mai krémlikőröknek. Az alkoholos italok között a likőröknek létezik a legtöbb fajtája. 

Likőrök sokféle alapanyagból készülhetnek, az édestől a kesernyésig. A likőr a rövidital kategóriába tartozik, amihez cukrot és aromákat adnak. A készítés gondossága és az ahhoz használt anyagok tisztasága szerint megkülönböztetnek finom (rosoglio) és közönséges (aquavitae) likőröket. A több cukrot tartalmazó, olajsűrűségű likőröket krémlikőrnek (cremes) nevezik.

Kapcsolódó tartalmak