Elmúltál 18 éves?

Az oldal cookie-kat használ, ha belépsz elfogadod ezt.
Adatvédelmi beállítások






Are you at least 18 years old?

This site uses cookies, if you enter, you accept this.
Privacy settings



Nugát Piramis

Nugát piramis

Hozzávalók 

A pudinghoz:
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
250 ml tej
200 ml tejszín
150 g mogyorókrém
30 g 50 ml Törley Angelli Cioccolato krémlikőr
mandula (tisztított)

Az öntethez:
150 g étcsokoládé
2 ek. mazsola
4 ek. cukor
125 ml tejszín

Elkészítés

A pudingport 6 evőkanál tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet, tejszínt és a mogyorókrémet összekeverjük, felforraljuk, majd a főzőlapról levéve hozzáadjuk a pudingot. A masszát újra forrásba hozzuk és kb. 1 percig főzzük, majd beleöntjük a kimért krémlikőrt is és további kb. 20-30 másodpercig főzzük, míg egyenletesen eloszlik a pudingba. A masszát előkészített, hideg vízzel kiöblített formákba töltjük. A formákat párszor az asztalhoz kocogtatjuk, hogy a levegőbuborékok képződését megakadályozzuk. A desszertet legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. A mandulát apró darabokra zúzzuk és egy teflonedényben aranybarnára pirítjuk. Az étcsokoládét apró darabokra törjük, és gőz felett megolvasztjuk. Hozzáadjuk a mazsolát, a cukrot, a tejszínt és felfőzzük. A pudingot a formákból desszertes tányérokra fordítjuk. Amint az öntet lehűlt, a pudingokra csurgatjuk. Pirított mandulával megszórva tálaljuk.

Kapcsolódó tartalmak