Elmúltál 18 éves?

Az oldal cookie-kat használ, ha belépsz elfogadod ezt.
Adatvédelmi beállítások






Are you at least 18 years old?

This site uses cookies, if you enter, you accept this.
Privacy settings



Csokis csúcsok

Csokis csúcsok

Hozzávalók 

A krémhez (canache):
100 g Dr. Oetker Tortabevonó ét
100 g Dr. Oetker Tortabevonó ét prémium
1 db Dr. Oetker Bourbon vaníliarúd
200 g tejszín
30 g margarin
3 ek. Törley Angelli Toffee likőr

A díszítéshez:  
kb. 2 ek. Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez   
Ezenkívül: kevés margarin  

Elkészítés 

A krémhez („canache"-hoz) a két tortabevonót a tasakon leírtak szerint megolvasztjuk. A vanília rudat hosszában kettévágjuk, a belsejét egy késsel kikaparjuk. A tejszínt egy főzőedénybe ötjük, hozzáadjuk a vaníliát és felfőzzük. Az edényt a főzőlapról lehúzzuk, és állandó kevergetés mellett hozzáöntjük a megolvasztott tortabevonókat, hozzáadjuk a margarint, és tovább kevergetve hagyjuk felolvadni. Végül hozzákeverjük a krémlikőrt is. A masszát egy keverőedénybe öntjük, és hagyjuk kihűlni. Közben egy lapos tányért kikenünk margarinnal és sütőpapírt teszünk rá. A kihűlt krémet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig felverjük, majd nyomózacskóba töltjük (fagyasztó zacskót is használhatunk, melynek a sarkán kb. 4 mm átmérőjű rést vágunk). Az előkészített sütőpapírra dió nagyságú halmokat nyomunk. A pralinét holland kakaóporba forgatjuk és legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Kapcsolódó tartalmak