Elmúltál 18 éves?




Are you at least 18 years old?

Vaníliás kifli

Vaníliás kifli

Hozzávalók 

300 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr.Oetker Sütőpor
80 g porcukor
1 egész tojás (közepes méretű)
200 g lágy vaj vagy margarin
100 g őrölt dió
50 ml Törley Angelli krémlikőr csokoládés-mogyorós
Befogatáshoz
60 g porcukor
1 tasak Dr.Oetker Vanillincukor

Elkészítés

A hozzávalókat egy magas falú keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd magas fokozaton összedolgozzuk. Lisztezett munkalapon a tésztát henger alakúra formázzuk, majd 10 egyenlő részre osztjuk. Az így kapott részeket ismét hengerré sodorjuk, további 9 részre osztjuk, majd egyesével ceruza vastagságú kifliket formázunk belőle (végeit kicsit elvékonyítjuk). A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 30x40 cm) rakjuk, és a sütő középső részébe helyezve megsütjük (kb. 30 db = 1 tepsi). Sütés után a kifliket kissé hűlni hagyjuk, majd még langyosan az előkészített porcukros keverékbe forgatjuk.

Alsó és felső sütés: 170°C (Előmelegítve)
sütés: kb. 15 - 18 perc

Kapcsolódó tartalmak