Csokoládés Angelli krémlikőr

Likőr kisokos 


A likőrgyártással kapcsolatos első feljegyzések a 13. századból származnak. Szinte biztosra vehető, hogy a likőr a gyógyitalokból fejlődött ki és például XIV. Lajos szívpanaszai enyhítésre már likőrt fogyasztott. A klasszikus likőrök a 19.- 20. század fordulóján élték virágkorukat és alapjául szolgáltak a mai krémlikőröknek. Az alkoholos italok között a likőröknek létezik a legtöbb fajtája. 

Likőrök sokféle alapanyagból készülhetnek, az édestől a kesernyésig. A likőr a rövidital kategóriába tartozik, amihez cukrot és aromákat adnak. A készítés gondossága és az ahhoz használt anyagok tisztasága szerint megkülönböztetnek finom (rosoglio) és közönséges (aquavitae) likőröket. A több cukrot tartalmazó, olajsűrűségű likőröket krémlikőrnek (cremes) nevezik.

Kapcsolódó tartalmak