Elmúltál 18 éves?




Are you at least 18 years old?

Nugát Piramis

Nugát piramis

Hozzávalók 

A pudinghoz:
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
250 ml tej
200 ml tejszín
150 g mogyorókrém
30 g 50 ml Törley Angelli Cioccolato krémlikőr
mandula (tisztított)

Az öntethez:
150 g étcsokoládé
2 ek. mazsola
4 ek. cukor
125 ml tejszín

Elkészítés

A pudingport 6 evőkanál tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet, tejszínt és a mogyorókrémet összekeverjük, felforraljuk, majd a főzőlapról levéve hozzáadjuk a pudingot. A masszát újra forrásba hozzuk és kb. 1 percig főzzük, majd beleöntjük a kimért krémlikőrt is és további kb. 20-30 másodpercig főzzük, míg egyenletesen eloszlik a pudingba. A masszát előkészített, hideg vízzel kiöblített formákba töltjük. A formákat párszor az asztalhoz kocogtatjuk, hogy a levegőbuborékok képződését megakadályozzuk. A desszertet legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. A mandulát apró darabokra zúzzuk és egy teflonedényben aranybarnára pirítjuk. Az étcsokoládét apró darabokra törjük, és gőz felett megolvasztjuk. Hozzáadjuk a mazsolát, a cukrot, a tejszínt és felfőzzük. A pudingot a formákból desszertes tányérokra fordítjuk. Amint az öntet lehűlt, a pudingokra csurgatjuk. Pirított mandulával megszórva tálaljuk.

Kapcsolódó tartalmak