Elmúltál 18 éves?

Az oldal cookie-kat használ, ha belépsz elfogadod ezt.
Adatvédelmi beállítások






Are you at least 18 years old?

This site uses cookies, if you enter, you accept this.
Privacy settings



Vaníliás kifli

Vaníliás kifli

Hozzávalók 

300 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr.Oetker Sütőpor
80 g porcukor
1 egész tojás (közepes méretű)
200 g lágy vaj vagy margarin
100 g őrölt dió
50 ml Törley Angelli krémlikőr csokoládés-mogyorós
Befogatáshoz
60 g porcukor
1 tasak Dr.Oetker Vanillincukor

Elkészítés

A hozzávalókat egy magas falú keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd magas fokozaton összedolgozzuk. Lisztezett munkalapon a tésztát henger alakúra formázzuk, majd 10 egyenlő részre osztjuk. Az így kapott részeket ismét hengerré sodorjuk, további 9 részre osztjuk, majd egyesével ceruza vastagságú kifliket formázunk belőle (végeit kicsit elvékonyítjuk). A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 30x40 cm) rakjuk, és a sütő középső részébe helyezve megsütjük (kb. 30 db = 1 tepsi). Sütés után a kifliket kissé hűlni hagyjuk, majd még langyosan az előkészített porcukros keverékbe forgatjuk.

Alsó és felső sütés: 170°C (Előmelegítve)
sütés: kb. 15 - 18 perc

Kapcsolódó tartalmak